Een boerderij in het Groningerland verdwijnt 

Menke zoekt de waarheid….

Een spannende zoektocht. De Groningse studente Menke bezorgt elke zaterdag op haar fiets de krant op het platteland. Tot haar verbijstering blijkt op een dag een boerderij totaal verdwenen – en van Tjeert die er woonde is geen spoor meer te bekennen. Een groep jonge studenten is vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen.

NOORD op de schaal van Richter neemt het publiek mee in dit avontuurlijke en confronterende verhaal  over uitdagingen, kansen, trots, liefde en heftige ontmoetingen in het koolzaadveld.

Een theatervoorstelling  met  een spectaculaire ontknoping!

Een voorstelling om niet snel te vergeten.

Een verhaal over

WAARHEID OF WERKELIJKHEID.

De theaterproductie ‘NOORD op de schaal van Richter’ neemt het publiek mee in dit avontuurlijke en confronterende verhaal over uitdagingen, kansen, trots, liefde en heftige ontmoetingen in het koolzaadveld. 

Hoe veilig zijn we nog als de grond onder je voeten wegzakt? Vraag je je dat wel eens af…. Als je huis onder water komt te staan? Hoe luidt het verhaal waarin wordt blootgelegd wat er aan de hand is? We leven in een land waar we het goed hebben en de kans hebben om ons te ontwikkelen, maar waar ook een gevoel heerst dat het misgaat: het milieu, de economie en de toekomst van onze kinderen.

NOORD op de schaal van Richter’ laat Groningen de hoofdrol spelen in dit debat en stelt de actuele problematiek op een originele en dynamische manier aan de kaak. Daarnaast toont de productie de waarde en schoonheid van het Groninger landschap, hét decor van deze theatervoorstelling.

‘NOORD op de schaal van Richter’ is een productie van Geke Hoogstins, ontstaan vanuit haar betrokkenheid met de problematiek rondom klimaatverandering en zorg over de toekomst van onze jonge generatie. Een groots opgezette 3D theaterproductie over jonge mensen die in Groningen opgroeien, studeren en leven.

‘NOORD op de schaal van Richter’ is een theatervoorstelling die 40 keer wordt gespeeld en bezoekers uit heel Nederland zal trekken. Om dit mogelijk te maken wordt speciaal voor de productie de Expohal achter hotel Van der Valk Zuidbroek (slechts 20 minuten rijden vanaf de stad Groningen) omgebouwd tot semi-permanente theaterhal.

Met projecties op een 180º-filmscherm met een lengte van 80 meter, live muziek, zang, dans, spectaculaire effecten en bewegend decor. Belevingstheater waarbij het publiek mee de aarde in gaat en onder water gaat. 

NIEUWSBRIEF

TICKETS

Of bel 085 004 30 24

Copyright © 2019 | NOORD op de schaal van Richter | Ontwerp: Niquell | Pricacy statement en Disclamer