Spelregisseur, dramaturgie

Albert Secuur (1965) was ook bij eerdere producties van Geke Hoogstins betrokken. In 2014 en 2016 speelde hij de hoofdrol in de voorstellingen van Walkyre en adviseerde hij bij de regie.

Hij zal als dramaturg adviseren samen met Dick van den Heuvel. Ook zal hij de spelregie op zich nemen en bij de audities van acteurs een cruciale rol spelen.

Albert genoot zijn opleiding Theatertechniek en regie te Amsterdam. Albert is een veel gevraagd acteur bij gezelschappen als het NNT, Peergroup en de Steeg. Hij regisseerde producties bij diverse theatergezelschappen en leidde diverse projecten: als regisseur was hij betrokken bij ‘De Bevrijding van Groningen’ (2015) een “mix van reconstructie, theater, educatie, herdenking en feest” op de Grote Markt. Daarnaast regisseert Albert al meer dan 10 jaar de kerstproductie van Schouwburg De Lawei en won hij in 2005 de Arend Hauer Prijs voor beste scene.

Tevens heeft hij als filmacteur zijn sporen verdiend. Op televisie was hij o.a. te zien in ‘Petticoat’, ‘Hollands Hoop’, ‘Reporter’ (genomineerd Film Festival Moskou), als Derk in ‘Boven Wotter’, de Albert Heijn kerstcommercial (genomineerd Ster Gouden Loeki), telefilm ‘Wijster’ en gastrollen in diverse series. Albert speelt tevens mee als acteur in NOORD.

Copyright © 2019 | NOORD op de schaal van Richter | Vormgeving: Rienk Kluiving | Pricacy statement en Disclamer