Laurens van Lottum (6 mei 1989, Assen) is in 2015 afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool.

Komend seizoen wordt de voorstelling ‘Tranenstick of dooie hond‘ hernomen van Toneelgroep Oostpool. En is hij te zien in de ATKA afstudeervoorstelling Regie van Jessie L’herminez  ‘Shopping & Fucking”.

Afgelopen seizoen was hij onder andere te zien in de advocatenserie ‘De Zuidas’ van BNN/VARA, de voorstelling ‘Shopping and Fucking’ van Mark Ravenhill onder regie van Jessie L’herminez. en de voorstelling ‘Zoetstof’ van De Vlieg onder regie van Linda Zijl.

Tijdens zijn studie in Arnhem was hij te zien in verschillende projecten bij Toneelgroep Oostpool. Heeft een master gedaan aan het Grotowski institut in Wroclaw (Polen). En heeft o.a. gewerkt met Joeri Vos, Boogaerdt en van der Schoot, Bert Luppes, Vincent vd Valk en Timothy de Gilde.
Eigen projecten gedaan als ‘Ten liefde’(Ko van den Bosch) , ‘Racket baby’ (mrożek), ‘God van de slachting’(Reza)  en ‘Generation Celebration’.
Daarnaast was hij op tv onder andere te zien in Flikken MaastrichtDokter Tinus en de KRO serie Noord/Zuid.

Hij heeft de vooropleiding theater gedaan in Groningen, waar hij onder andere heeft gespeeld bij Theater de SteegTheater te WaterPlots! theaterprojecten en Jonge Sla.

foto: Bowie Verschuuren

Copyright © 2019 | NOORD op de schaal van Richter | Vormgeving: Rienk Kluiving | Pricacy statement en Disclamer