Albert Secuur, regisseur, dramaturg en acteur

Albert was ook bij eerdere producties van Geke Hoogstins betrokken. Ditmaal zal hij als dramaturg nauw met haar samenwerken bij het uitwerking van het script voor NOORD. Ook zal hij de spelregie op zich nemen en bij de audities van acteurs een cruciale rol spelen. Albert Secuur (1965) genoot zijn opleiding Theatertechniek en regie te Amsterdam.  

Albert Secuur is een veel gevraagd acteur bij gezelschappen als het NNT, Peergroup en de Steeg. In 2014 en 2016 speelde hij de hoofdrol in de voorstellingen van Walkyre.

Hij regisseerde vele producties bij diverse theater-gezelschappen en diverse projecten: als regisseur was hij betrokken bij ‘De Bevrijding van Groningen’ (2015) een “mix van  reconstructie, theater, educatie, herdenking en feest” op de Grote Markt. Daarnaast regisseert Albert al meer dan 10 jaar de kerstproductie van Schouwburg De Lawei en won hij in 2005 de Arend Hauer Prijs voor beste scene.

.

Tevens heeft hij als  filmacteur  zijn sporen verdiend. Op televisie was hij o.a. te zien in Petticoat, Hollands Hoop, Reporter (genomineerd Film Festival Moskou), als Derk in Boven Wotter, de Albert Heijn kerstcommercial (genomineerd Ster Gouden Loeki),  telefilm Wijster en diverse gastrollen in diverse series.

Copyright © 2019 | NOORD op de schaal van Richter | Vormgeving: Rienk Kluiving | Pricacy statement en Disclamer