LOCATIE ZUIDBROEK

//noordrichter.nl/wp-content/uploads/2018/10/BUTTON-LOCATIE-1.png

Om de theatervoorstelling  mogelijk te maken wordt speciaal voor NOORD op de schaal van Richter een enorme expositiehal achter het Van der Valk-complex in Zuidbroek (iets ten oosten van de stad Groningen) omgebouwd tot de semi-permanente Theaterhal Zuidbroek met ruim 950 zitplaatsen.

Deze locatie is uiterst geschikt voor de plaatsing van tribunes en podium, heeft veel logistieke ruimte (catering, voorzieningen) en parkeerruimte voor 500 auto’s. Via de A7/N33/A28 is de hal uitstekend bereikbaar en via het openbaar vervoer. (bus en trein)

//noordrichter.nl/wp-content/uploads/2018/10/BUTTON-ZUIDBROEK.png

In Zuidbroek ligt ook vanaf 2020 het fundament voor toekomstige gaswinning én de toekomst van Groningen.

Bij de huidige stikstoffabriek  wordt in de loop van 2019 een nieuwe fabriek gebouwd.  In de stikstoffabriek wordt hoogcalorisch gas, uit vooral Rusland gemengd met stikstof. Op die manier krijgt het dezelfde eigenschappen als het laagcalorische Groninger gas, zodat het geschikt is voor onze cv-ketels en fornuizen. Dit heeft tot gevolg dat er duidelijk veel minder gas uit Groningen gewonnen hoeft te worden en dus de kans op aardbevingen minder wordt en de veiligheid wordt vergroot.

Dat betekent ook landelijk meer draagvlak !

Meer info